Meer dan 9.000 unieke items.
Direct uit voorraad leverbaar.
Nu 15% tot 30% korting op de gehele collectie!

Spirited Africa

De Savanne ontwaakt – je kunt dierengeluiden op de achtergrond horen en de zon komt langzaam op. Traditionele lemen hutten met grafische ontwerpen sieren het tafereel als ware kunstwerken. Het interieur van Spirited Africa is gevuld met primitieve artefacten zoals maskers, tribale kunst en dierenprints. Handgemaakte objecten zijn robuust, organisch en puur. Materialen zoals terracotta, linnen en hout worden veelvuldig gebruikt. Deze expressieve stijl omvat gedurfde kleuren, opvallende patronen en levendige texturen die de diversiteit en rijke geschiedenis van het Afrikaanse continent goed weerspiegelen. Het gebruik van grafische ontwerpen, geïnspireerd door traditionele Afrikaanse kunst en symboliek, zorgt voor een opvallend en visueel aantrekkelijk interieur…

Afrikaanse invloeden brengen een gevoel van

avontuur en ontdekking in een interieur. 

Ruwe texturen, geweven stoffen en unieke

houtsnijwerken voegen een authentieke touch toe.

 

 • Mand Piola rattan met handvaten SET VAN 3

 • Eettafel Shanghai zwart Ø180×78

 • Vaas Natal terracotta zwart/wit 30,5×30,5×43

 • Unlike any other

  Boekenrek flinstone 200x40x242

 • Unlike any other

  Tapijt Tulu 221×111

 • Unlike any other

  Regenjas bruin 100×110

 • Mand Zara rattan blauw met deksel en handvaten SET VAN 3

 • Salontafel Pavia bleached 150x40x44

Vier tips om Spirited Africa toe te passen in een interieurontwerp

Kleuren en patronen: Afrika ademt een rijk kleurenpalet en opvallende patronen. Denk hierbij aan levendige aardetinten, warme roodtinten, diepblauw en jungle groen, geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van het continent. Kies traditionele Afrikaanse patronen voor textiel of muurschilderingen of denk aan grafische vormen om een authentieke sfeer te creëren.

Traditionele kunst en ambachten: Afrika heeft een rijke geschiedenis van kunst en ambachten die je kunt integreren in jouw ontwerpen. Met het gebruik van handgemaakte kunstwerken zoals houtsnijwerk of manden creëer je een authentieke Afrikaanse sfeer. Deze kunstwerken kunnen als decoratieve elementen dienen of als functionele items in je ontwerp worden opgenomen.

Dierenmotieven en safari-thema: Afrika is beroemd om zijn rijke fauna. Overweeg om dierenmotieven in decoratie op te nemen, zoals olifanten, leeuwen, giraffen of zebra’s. Kies zebrastrepen op textiel of een olifantenkop als decoratie, maar denk ook in texturen zoals aan kasten met geschubd houtsnijwerk of aaibare en fluffy kussens.

Etnische meubels: Overweeg om etnische meubels toe te voegen, zoals een handgesneden krukje of een houten kast met traditionele motieven. Deze meubelstukken kunnen een opvallend statement maken.

Of je nu kiest voor een expressief en kleurrijk thema of juist een zacht en warm nest wilt creëren met met aardetinten: het toevoegen van Afrikaanse invloeden aan het interieur resulteert in een krachtige en meeslepende ruimte, doordrenkt met grafische elementen, spirit animals als symbolische gidsen en de robuuste schoonheid van de natuurlijke materialen. Deze fusie creëert een harmonieus en betekenisvol interieur dat een verhaal vertelt en een unieke sfeer ademt.

Decoratieve elementen zijn binnen Spirited Africa van natuurlijke materialen zoals hout gemaakt. Maak veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen die kenmerkend zijn voor het continent Afrika, zoals hout, riet, leem of terracotta, en vergeet ook het gebruik van planten niet. Deze materialen stralen warmte en authenticiteit uit en brengen de natuurlijke schoonheid van het continent in je ontwerp naar voren. De stijl komt tot leven met deze natuurlijke producten. Dit zie je vaak terug in meubels, vloeren of decoratieve elementen om zo een organische en aardse sfeer te creëren.

 

Bent u klant van Gert Snel?

Log in naar onze webshop

Bent u nog geen klant van Gert Snel?

Registreert u zich alstublieft eerst

×